Οι συμπληρωματικές μέθοδοι, οι οποίες χρησιμοποιούν ήχους, βασίζονται στην ανακάλυψη ότι τα ανθρώπινα κύτταρα ανταποκρίνονται στις υγιείς συχνότητες του ήχου, αλλάζοντας σχήμα και χρώμα. Με βάση αυτή την ανακάλυψη και μετά από έρευνα και μελέτες ετών, διαμορφώθηκε μια μέθοδος η οποία εφαρμόζεται στα σημεία βελονισμού χρησιμοποιώντας διαπασών (tuning forks), αντί για βελόνες. Κάθε ένα από τα 12 ατσάλινα διαπασών έχει συντονιστεί με τη συχνότητα μιας συγκεκριμένης νότας, στην οποία ανταποκρίνεται το αντίστοιχο βελονιστικό σημείο. Κατά την εφαρμογή της μεθόδου, η άκρη του διαπασών ακουμπά απαλά το σώμα και μεταδίδει τη θεραπευτική δόνηση στους μεσημβρινούς, τα κύτταρα, τα όργανα. 

 

    H απήχηση του διαπασών, (η άλλη άκρη του) μεταδίδει το ίδιο μήνυμα στο πανομοιότυπο του μεσημβρινού ή κυττάρου στο ενεργειακό πεδίο, έτσι ώστε να προσπαθήσει να σβήσει την πηγή του αρνητικού προγράμματος, είτε έχει σωματοποιηθεί είτε όχι.

    Πρόκειται για 8 πνευματικές πόρτες τις οποίες όταν ανοίξουμε ερχόμαστε σε εναρμόνιση με όλα τα πνευματικά μας σώματα (με όλα τα ουράνια). Είναι πολύ ιδιαίτεροι μεσημβρινοί οι οποίοι ρέουν μέσα στις κύριες λειτουργίες του σώματος μας: το ερειστικό, το ανοσοποιητικό, το κυκλοφορικό και το ενεργειακό σύστημα. Συνδέονται με τις 8 κατευθύνσεις (τσάκρας) και τα λεπτοφυή ενεργειακά πεδία (αύρα). Είναι πνευματικά και σωματικά σημεία. Όλα μαζί βοηθούν να βρεθούν τα σώματα μας σε αρμονία.  Αυτή η ισχυρή τεχνική χρησιμοποιείται για να ανεβάσει την ενέργεια από το φυσικό-σωματικό επίπεδο σε ένα περισσότερο λεπτοφυές επίπεδο συνείδησης.  

 

 

ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

 

Η σπονδυλική στήλη είναι ένα μεγάλο κλειδί εναρμόνισης, καθώς αποτελεί τον κεντρικό άξονα του σώματος. Είναι ένας σύνδεσμος, μια γέφυρα, ανάμεσα στο νευρικό και το ενδοκρινικό σύστημα. Η σπονδυλική στήλη ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη δονητική θεραπεία με τα διαπασών, τα οποία βοηθούν:

 

  • Σε προβλήματα της μέσης
  • Στην απελευθέρωση των εντάσεων, διώχνοντας όλα τα βάρη
  • Στην ενεργοποίηση των μεσημβρινών
  • Στην επαναφορά της ενέργειας
  • Στον καθαρισμό του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου
  • Τους θεραπευτές που έχουν κολλήσει
  • Τους καρδιοπαθείς